Marianne Heeres

Marianne Heeres studeerde Blokfluit (1995) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Pia Elsdörfer. Daarna studeerde ze Muziekwetenschap (1999) aan de Universiteit van Utrecht en volgde ze de studie Algemene Muzikale Vorming (2001) via het Conservatorium van Amsterdam.

Vele jaren was zij werkzaam als docente Blokfluit en Algemene Muzikale Vorming aan diverse muziekscholen en verzorgde ze muziekprojecten op de basisschool waarbij ze leerkrachten begeleidde bij het geven van muzieklessen.

Sinds september 2006 is ze gestart met Muziek Op Maat, een privé-initiatief om vanuit een nieuwe en creatieve invalshoek cursussen Muziek Op Maat te bieden aan (jonge) kinderen en volwassenen.

Verder is ze sinds 1999 werkzaam bij Muziekschool Oost Groningen in Winschoten, en sinds september 2012 bij Ateliers Majeur in Heerenveen en bij Stichting Ars Musica in Friesland. Ze werkt als blokfluit-docente, geeft workshops en leidt diverse blokfluitensembles waaronder Rosa Nova, het blokfluitensemble voor volwassenen in Winschoten.

Het leukste aan haar vak vindt ze dat ze een bijdrage kan leveren aan de muzikale en persoonlijke ontwikkeling van alle leerlingen. Met name het overbrengen van het plezier in het
samen musiceren.