Marianne Heeres

Achtergrond & Opleiding
 
marianne heeres muziek docent muziek op maat zuidhorn

Ik ben Marianne Heeres, breed geschoold musicus en gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen, ensemble leiding en lesgeven aan meer- en hoogbegaafde kinderen.

 
 
 

MUZIEK OP MAAT ZUIDHORN

In 2008 richtte ik ‘Muziek op Maat’ op met het doel om op een nieuwe, creatieve manier muzieklessen te kunnen bieden aan jonge kinderen. Ik ontwikkelde daarvoor de succesvolle en speelse beginnerscursus Blokfluitland.

 

LEKU OP MAAT

Op dit moment blijkt een flink deel van de jonge leerlingen die ik lesgeef meer- of hoogbegaafd te zijn. Omdat ik zelf ook hoogbegaafde kinderen heb, herkende ik bij mijn leerlingen de problemen waar deze kinderen mee worstelen.

 

HOOG- EN MEERBEGAAFDE KINDEREN

Om hoog- en meerbegaafde kinderen beter te kunnen begeleiden besloot ik dit seizoen de studie tot Zelfstandig Talentbegeleider bij Novilo (Utrecht) te volgen.

 

VOLWASSENEN EN SENIOREN

In de loop der jaren ben ik bij ‘Stichting Ars Musica – Muziek en meer’ en Kunstencentrum ‘In de Klinker’ steeds meer les aan volwassenen en senioren gaan geven. Ook deze doelgroep blijkt zeer dankbaar te zijn om mee te werken. Deze mensen zijn vrijwel altijd heel gemotiveerd en enthousiast om iets nieuws te leren!

 

MUZIEK- EN ENSEMBE LESSEN

Op dit moment geef ik muziek- en ensemble-lessen aan kinderen, volwassenen en senioren.

Ik werk in mijn privépraktijk Muziek op Maat, bij Stichting Ars Musica Friesland en bij Kunstencentrum In de Klinker.

Andere werkervaringen deed ik op door muziekles te geven op verschillende muziekscholen in Groningen en Friesland.

Ik was senior docent om een raamleerplan te schrijven voor een muziekschool en deze te implementeren. En ik was muziekconsulent om leerkrachten in het basisonderwijs te ondersteunen bij het geven van muziekles.

 

MUZIKALE OPLEIDING EN ERVARING

Mijn muzikale opleiding volgde ik in Groningen, Utrecht en Amsterdam.

  • Blokfluit - Prins Claus Conservatorium (1995)

  • Muziekwetenschap – Universiteit Utrecht (1999)

  • Opleiding tot docent Algemene Muzikale Vorming – Conservatorium Amsterdam (2001)

Werkervaring deed ik op door les te geven in mijn eigen privépraktijk en op muziekscholen. Ik begeleidde leerkrachten in het basisonderwijs bij het geven van muziekles, en ik coach en begeleid ensembles.