Zeg eens eerlijk? Je zit eigenlijk gewoon met je handen in het haar…

Je kind zit nu in groep 3/4 en de ooit zo ondernemende peuter met 1000 vragen per dag is veranderd in een kind dat het liefst een beetje wegkruipt, boos wordt als dingen niet in een keer lukken en minstens 1x per dag ontploft. Op school ziet de juf totaal geen problemen. Je kind doet prima mee en scoort normaal tot (zeer) goed. Er lijkt niets aan de hand. Maar het zit jou niet lekker, want je ziet dat je kind niet goed in z’n vel zit.

En dat is niet alleen elke dag super vermoeiend, je ziet ook de gevaren van geen nieuwe dingen willen ondernemen. Hoe moet dat dan later, als het bijvoorbeeld naar de middelbare school gaat? Lang niet alles gaat altijd vanzelf, je moet een keer leren om je best te doen....

Herken je dit?

  • Je weet dat je kind (hoog)begaafd is en merkt dat hem dat parten speelt

  • Je mist je vrolijke, gezellige en ondernemende kind van vroeger, voordat het naar school ging

  • Je voelt je machteloos en verdrietig als je kind voor de zoveelste keer boos wordt

  • Je weet niet hoe je ervoor moet zorgen dat je kind WEL een nieuwe uitdaging aangaat zonder ‘ontploffingsgevaar’

  • Je denkt: hoe moet dat straks als mijn kind naar de middelbare school gaat en niet weet hoe het moet ‘leren’?

Jij ziet als ouder dat je kind iets nodig heeft: uitdaging maar tegelijkertijd ook ontspanning. Thuis heb je al van alles geprobeerd: je zorgt zoveel mogelijk voor ‘ontprikkeling’ en je probeert je kind regelmatig juist te prikkelen door binnen zijn interessegebied nieuwe dingen te bieden. Maar je kind raakt steeds meer gefrustreerd. Buikpijn, boze buien, slecht slapen, je merkt aan alles dat het niet goed gaat.

Kun je je voorstellen hoe fijn het zou het zijn als…

  • je kind weet hoe het kan omgaan met nieuwe uitdagingen, dat dingen heel spannend kunnen zijn, maar dat je gewoon fouten kan, mag en moet maken als je iets nieuws aan het leren bent?

  • jouw kind weer lekker in z’n vel zit?

  • de sfeer thuis weer gezellig is?

  • je tools in handen hebt om je kind zelf te helpen?

Wat jullie nodig hebben is: Muziek!

Muziek brengt hoofd, hart en handen samen. Muziek maken is een uitdagende bezigheid, je moet er echt je best voor doen en je wordt geconfronteerd met (het niet hebben van) geduld en vertrouwen. Tegelijkertijd geeft muziek ontspanning en helpt je (op non-verbale wijze) te verbinden met andere mensen. Combineer je dit met coaching waarin je kind zijn talenten gaat ontdekken en falende gedachten leert omzetten in helpende gedachten, dan groeit zijn zelfvertrouwen zienderogen. En dat werkt door in alles.

Omdat ik weet hoe uniek en krachtig deze combinatie is, juist voor hoogbegaafde kinderen, heb ik een speciaal coachtraject samengesteld: De opmaat voor muziekplezier.

Hoe ziet dit traject eruit?

Jij gaat samen met je kind op een laagdrempelige, maar uitdagende manier muziek maken. Ja, je leest het goed: ook jij als ouder! Zodat je samen met je kind kan ervaren wat de kracht van muziek is, welke emoties dat kan oproepen en hoe je elkaar wederzijds kunt inspireren om uitdagingen aan te gaan. We maken daarbij gebruik van de blokfluit. Tijdens dit proces help ik jullie te onderzoeken welke talenten je kind heeft, welke uitdagingen het (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn met zich meebrengt en hoe je je kind op een positieve manier groeitaal kunt leren zodat het uitdagingen aan durft te gaan.

Speel je zelf al een instrument? Dat is geweldig! Niet alleen als beginner, ook als gevorderde speler kan je van zeer positieve invloed zijn op het gedrag van je kind.

Aan het einde van dit traject weet je kind:

  • hoe het voelt om ‘stralend te falen’

  • welke speciale kwaliteiten het heeft en wat de valkuilen daarbij zijn

  • hoe het zijn positieve eigenschappen kan inzetten tijdens het muziek maken

weet jij als ouder:

  • hoe je je kind kan stimuleren tijdens het (muzikale) leerproces

  • hoe je om kan gaan met de intense emoties van je kind

  • wat groeitaal is en hoe je dit gebruikt

Zodat jullie allemaal:

  • kunnen genieten van elkaar in een positieve sfeer

  • een optimale start hebben gehad voor een leven lang muziekplezier!

Je kind maakt dus kennis met muziek, ontdekt zijn talenten en leert wat het betekent om stralend te falen. Zo levert muziek niet alleen een leven lang plezier, maar ook een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van je kind. En dat is echt een onbetaalbare ervaring!

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Maak dan meteen een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Hoe gaat het coachtraject verder precies in z’n werk?

  • allereerst plannen we dus een (gratis) kennismakingsgesprek, waarin je samen met je kind kan ervaren of jullie met mij aan de slag willen. Deze vrijblijvende afspraak duurt ongeveer een half uur en vindt plaats in de praktijk bij mij thuis.

  • als het goed voelt en jullie besluiten om met mij aan de slag te gaan, dan volgt een intakegesprek van 60 min (zonder je kind) waarin we in detail ingaan op jullie situatie, jullie wensen en mijn mogelijkheden om jullie te helpen

  • daarna volgt een traject van 8 weken. Iedere week plannen we een afspraak waarin je kind samen met jou gecoacht wordt. Tijdens deze sessies maken we dus ook muziek.

Mocht het zo zijn dat jullie niet alle sessies nodig hebben, dan bespreken we dit in week 4 tijdens de tussentijdse evaluatie. Zo nodig kunnen we dan besluiten om het traject in te korten.

Het hele traject op een rijtje:

Week 1 - coachsessie 1 inclusief muziek 60 min

Week 2 - coachsessie 2 inclusief muziek 60 min

Week 3 - coachsessie 3 inclusief muziek 60 min

Week 4 – korte coach/muzieksessie van 30 min en aansluitend tussentijds evaluatiegesprek van eveneens 30 min

Week 5 - coachsessie 4 inclusief muziek 60 min

Week 6 - coachsessie 5 inclusief muziek 60 min

Week 7 - korte coach/muzieksessie van 30 min

Week 8 - korte coach/muzieksessie van 30 min en aansluitend evaluatiegesprek van eveneens 30 min

  • tijdens elke coachsessie kijken we naar de mogelijkheden die jouw kind heeft om te kunnen groeien binnen jullie gezinssituatie. We werken dus oplossingsgericht.

  • jullie krijgen tijdens het hele traject tips op maat om thuis aan de slag te gaan met de coach- en muziekopdrachten. Bovendien krijg je inzicht in het gebruik van groeitaal en manieren om met de emoties van je kind om te gaan.

  • hebben jullie de smaak te pakken gekregen? Dan bestaat uiteraard de mogelijkheid om de muzieklessen te vervolgen of het coachtraject te verlengen.

Wat kost De opmaat voor muziekplezier?

De kosten voor het hele traject bedragen 575,- euro. Dit is inclusief de benodigde werkbladen en bladmuziek. Verder krijg je als extra bonus 2 nieuwe blokfluiten zodat jullie vanaf het eerste moment samen kunnen oefenen.

Je ontvangt steeds een factuur per maand. Mocht je een keer een afspraak moeten annuleren, dan kan dat kosteloos tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Denk jij: dit traject kan mijn kind wel gebruiken? En wil jij als ouder het verschil maken zodat muzieklessen in de toekomst wel succesvol zijn en voor je kind gaan werken?

Plan dan vandaag nog een afspraak om kennis te komen maken! Bel me T 0594-50 29 22, mail me E reageer@muziekopmaatzuidhorn.nl of vul [hier] het contactformulier in.