muziek op maat zuidhorn

Ervaar het plezier van muziek maken, samen met anderen! Samen musiceren verbindt en draagt bij aan je sociale vaardigheden. Maar muziek maken heeft nog meer voordelen. Zelf een instrument leren bespelen blijkt een bijzonder positief effect te hebben op de ontwikkeling van kinderen, en op de vitaliteit van volwassenen en senioren.

 
muziek op maat zuidhorn blokfluit spelen
 
 

Blokfluit Spelen

voor Kinderen & Volwassenen

Blokfluit spelen is leuker dan je denkt!

 

Ontdek de verschillende formaten fluiten en speelmanieren en leer er echt mooi op te spelen. De blokfluit is niet alleen een instrument voor beginners, ook gevorderde spelers vinden er uitdaging in. Mensen zijn vaak verrast door de onverwacht mooie klank van het relatief eenvoudige instrument en de vele mogelijkheden om samen muziek te maken.

 

SPEELSE START VAN JE MUZIKALE ONTWIKKELING

Met de blokfluit kun je al jong beginnen en is daarom een uitstekende start van je muzikale ontwikkeling. Muziek op Maat heeft speciaal daarvoor de kindercursus Blokfluitland ontwikkeld. Deze cursus is speels van opzet, maar ongemerkt leren de kinderen wat er allemaal komt kijken bij muziek maken. De cursus wordt gegeven in Zuidhorn, Heerenveen, Beetsterzwaag en Winschoten.

 

CURSUSINFORMATIE

Leeftijd: alle leeftijden
Duur: in overleg
Lesplaatsen: Zuidhorn

 
 

Er zijn bij Muziek op Maat verschillende lesvormen mogelijk, waarbij je kunt kiezen uit individuele of groepslessen. Luisteren, techniek, noten lezen, het komt allemaal aan bod tijdens de lessen. Maar het belangrijkste is jouw eigen ontwikkeling en het ervaren van heel veel speelplezier!


 

VOLWASSENEN EN SENIOREN

Ook veel volwassenen kiezen voor de blokfluit. Sommigen hebben het instrument in hun kindertijd leren bespelen, anderen zoeken op latere leeftijd een nieuwe uitdaging.

Maar vooral de vele samenspeelmogelijkheden geeft de volwassen speler veel plezier. Kijk voor ensemblemogelijk-heden ook eens op de websites van Ars Musica en Kunstencentrum In de Klinker.

 

Heerenveen en Beetsterzwaag

Diverse mogelijkheden. Kijk voor meer info. op de website van Ars Musica.

WINSCHOTEN

Diverse mogelijkheden. Kijk voor meer info. op de website van Kunstencentrum De Klinker.

 

 

Met Blokfluit kun je alle kanten op: Samen en alléén, Oude en- Nieuwe muziek,
Kleine en- Grote Fluiten

 
 

 

BlokfluitLand

 

DE SPEELSE CURSUS VOOR JONGE KINDEREN

De cursus Blokfluitland is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen vanaf 7 jaar. In de speelse lessen leren de kinderen met aansprekende liedjes, samen speelstukjes en muziekspelletjes samen muziek te maken, noten lezen en zelf muziek te bedenken. Improviseren dus.

 

WERKEN MET METHODES

Er wordt gewerkt uit de vrolijke methodes ‘Blokfluitland’ en ‘Blokfluitkoffer’. En met behulp van de beproefde ‘Music Mind Games’, leren de kinderen op speelse wijze noten lezen en samen muziek te maken.

 

OP AVONTUUR IN BLOKFLUITLAND

Wil je samen met de grote tovenaar en de wijze uil muzieknoten leren lezen? Wil je bekende en onbekende liedjes mooier leren fluiten dan de nachtegaal?
Kom dan naar de cursus Blokfluitland!

 

INDIVIDUELE AANDACHT

De groepsgrootte is maximaal 6 kinderen, zodat er veel individuele aandacht mogelijk is en de kinderen optimaal van elkaar kunnen leren. De cursus wordt ook individueel gegeven, dan gelden er andere tarieven.

 

CURSUSINFORMATIE

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Duur: 36 lessen van 45 min.
Groepsgrootte: max. 6 kinderen per groep.
Lesplaatsen: Zuidhorn, Heerenveen, Beetsterzwaag, Winschoten

 
 

 Wil jij graag Blokfluit leren spelen?

 
 

Alle Maten Blokfluit Leren Spelen

 

VERVOLGLESSEN

Na een speelse start in Blokfluitland kun je je ontwikkeling vervolgen door alle maten blokfluiten te leren bespelen. Je kunt alleen les nemen of met z’n tweeën. Ook zijn er ieder seizoen groepslessen en optredens.

 

CURSUSINFORMATIE

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Duur: 36 lessen van 30 (individueel) of 40 min (duo)
Leslocaties: Zuidhorn, Heerenveen, Beesterzwaag, Winschoten

 

 

Onze MuziekLessen

voor Meer- en Hoogbegaafde Kinderen

Muziek maken legt een natuurlijke verbinding tussen hoofd en hart.

 

Heeft je kind wat extra uitdaging nodig? Gaat het op school allemaal erg gemakkelijk, maar heb je het idee dat je kind nog niet heeft geleerd om ‘te leren’? Of heb je juist de indruk dat je kind niet laat zien wat het in zich heeft en misschien onderpresteert?

 

muziek OP MAAT

helpt kinderen en hun ouders om op een natuurlijke en plezierige manier te ontdekken wat (eventuele) hoogbegaafdheid voor hen betekent.

Kinderen maken een speelse start met muziek maken en daarnaast krijgen ouders advies hoe ze hun kind zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Meer weten?
Plan een intakegesprek.


 

SPECIFIEKE UITDAGINGEN

Kinderen met een cognitief talent leren op een andere manier dan andere kinderen. Zij en hun ouders komen daardoor voor specifieke uitdagingen te staan. Muziek maken doet een beroep op verschillende functies in ons brein. Wanneer meer- en hoogbegaafde kinderen een muziekinstrument leren bespelen, worden ze uitgedaagd om hun brein anders te gebruiken dan ze gewend zijn. Dat gaat niet vanzelfsprekend allemaal in een keer goed en levert vaak eerst wat weerstand op. Maar hoe jonger een kind leert wat het betekent om ‘te leren’, hoe beter het is: jong geleerd is oud gedaan. Ook is het voor deze kinderen fijn om in een ‘normale’ vrijetijdssetting zoals muziekles, samen met andere kinderen te kunnen werken aan hun levensvaardigheden.

 

BEGELEIDING ‘OP MAAT’

Ik bied deze kinderen en hun ouders begeleiding op maat. Ieder kind is anders en loopt, al dan niet door zijn of haar hoogbegaafdheid, tegen specifieke problemen aan. Door middel van een (kort) coachingstraject kan ik je helpen om te kijken welke problemen er spelen en kunnen we samen op zoek gaan naar oplossingen.

Ook als je kind al elders muzieklessen volgt, en bijvoorbeeld problemen ondervindt bij het oefenen, kun je contact opnemen. ….

Wil je meer weten of een proefles aanvragen? Neem dan gerust contact op.

 

CURSUSINFORMATIE Muziekles hoogbegaafd

Een begeleidingstraject door Muziek op Maat kan er als volgt uitzien:

 

Voorbeeld Oriëntatiecursus Muziek

Je kind krijgt 10 muzieklessen en jij als ouder leert hoe je je kind het beste kan begeleiden.

 • intakegesprek 30 min

 • 10 muzieklessen a 30 min voor het kind

 • 3x 30 min ouderbegeleiding

 • evaluatiegesprek

 

Begeleiding bij muzieklessen elders

Volgt je kind al ergens anders muzieklessen, maar wil je leren hoe je je kind beter kan begeleiden zodat de lessen en het thuis oefenen soepeler verlopen?

In een kort coachingstraject bied ik jou en je kind inzicht
en tips: 

 • intakegesprek 30 min

 • 3x 30 min begeleiding bij het studeren/muziekles

 • evaluatiegesprek

 

Begeleiding op maat

Geen kind is het hetzelfde. Daarom werk ik graag op maat. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en jouw individuele begeleidingstraject.

 

Kennismaking

Ben je geïnteresseerd in de diensten van Muziek op Maat? Mail of bel dan om een afspraak te maken voor een eerste kennismaking.

 
 

Muziek op Maat helpt kinderen en hun ouders om op een plezierige en natuurlijke manier te

ontdekken wat (eventuele) hoogbegaafdheid voor hen betekent.

 
 

 Zoekt jouw Brein Uitdaging door Muziek?

 
 

Klarinet Spelen

voor Kinderen & Volwassenen

“Oh, hadden we maar klarinetten, je kunt je niet voorstellen wat voor effect klarinetten hebben in een symfonie,” schreef Mozart aan zijn vader. Mozart was verliefd op de klarinet… Hij vond de toon van de klarinet zo prachtig, omdat de klank ervan volgens hem het dichtst bij de menselijk stem komt.

 

DE KLARINET IS VEELZIJDIG

De klarinet is te horen in klassieke muziek, in symfonie-orkesten en kamermuziek. Maar ook in zigeunermuziek, klezmermuziek, harmonieorkesten en jazzmuziek wordt de klarinet gebruikt. De Besklarinet is de bekendste, maar je kunt ook Esklarinet of Basklarinet leren spelen.

 

ALS JE GEVORDERD BENT

Als je gevorderd bent speel je zoveel mogelijk met anderen samen. In een orkest, een ensemble of een kwartet. Er zijn allerlei mogelijkheden in de regio. je kunt ook Esklarinet of Basklarinet leren spelen.

 

START VOOR JONGE KINDEREN

Jonge kinderen kunnen beginnen op een C-klarinet, wat kleiner en lichter dan de Besklarinet.
Het is belangrijk dat je voortanden gewisseld zijn! Volwassenen beginnen op een Besklarinet.

 

AUDITIE DOEN

Wil je auditie doen bij een orkest en heb je tips nodig? Kom een of meer lessen volgen. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van mensen die auditie willen doen.

 

 ENSEMBLES COACHEN EN DIRIGEREN

Ook bestaande ensembles kunnen één of meerdere keren worden begeleid zodat de muziek net even mooier gaat klinken en het samenspel nog beter verloopt.

Izebrand dirigeert regelmatig blazerssecties van amateur orkesten, en andere ensembles.

 

OPTREDEN als klarinettist

Izebrand heeft ruime ervaring in het professionele circuit als klarinettist. Hij komt graag een optreden verzorgen!

 

CURSUSINFORMATIE klarinet individueel

Leeftijd: alle leeftijden
Duur: in overleg
Lesplaatsen: Zuidhorn, Leek

 

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

De klarinetlessen zijn aangesloten bij Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Kijk hier voor de tarieven.

 

Mozart vond de klank van de klarinet het dichtst bij die van de menselijke stem komen.

 
 

 Wil jij graag Klarinet leren spelen?

 

 

Samen Musiceren

in een Ensemble

In een ensemble ervaar je het plezier van muziek maken, samen met anderen!

 

Bij Muziek Op Maat weten we hoeveel plezier het geeft als je samen muziek maakt. Samen musiceren verbindt en draagt bij aan je sociale vaardigheden,

 

SAMEN SPEELMOGELIJKHEDEN VOOR VOLWASSENEN

Voor volwassenen zijn er veel samenspel mogelijkheden:

 • Winschoten blokfluit-ensemble Rosa Nova

 • Heerenveen blokfluit-ensemble

 • Beetsterzwaag barokensemble en blokfluit consort

 • Zuidhorn/Leek Samuus

 • Heerenveen Blokfluitdag van het Noorden

maar het is vooral heel fijn om te doen. Daarom organiseren we veel samenspel projecten en werken we graag samen met partners in de regio.

 

SAMEN SPEELMOGELIJKHEDEN VOOR kinderen

Voor de kinderen zijn er ieder jaar samenspeelmogelijk-heden in de vorm van groepslessen, concertjes en de jaarlijkse Blokfluitdag.

 

COACH VOOR EEN BESTAAND EMSEMBLE

Iedereen die een coach zoekt voor een bestaand ensemble kan bij ons terecht. We hebben ervaring in klassieke muziek, oude muziek, harmonie- en fanfare muziek en jazzmuziek.

 

CURSUSINFORMATIE samenspel

Leeftijd: Volwassenen
Maandag: 14:15-15:15 Heerenveen
Blokfluitensemble - diverse muziekstijlen

19:30-21:00 Beetsterzwaag
Barokensemble - blokfluit, viool, cello,
klavecimbel (1x per 14 dagen)

Dinsdag: 13:00-15:00 Beetsterzwaag
Blokfluitconsort - 16e eeuw consortmuziek
(1x per 14 dagen)

Donderdag: 19:30-21:00 Winschoten
Blokfluitensemble Rosa Nova -
diverse muziekstijlen

20:00-22:00 Zuidhorn
Samuus - gemengd ensemble

 
 

Bij Muziek op Maat kunnen kinderen en volwassenen samen muziek maken

 
 

 Wil jij samen musiceren in een Ensemble?