muziek op maat zuidhorn

Muziek Op Maat is een ervaren en enthousiaste muziekpraktijk voor iedereen die graag muziek wil leren maken. We zijn professioneel geschoolde musici. We helpen jou of je kind graag op weg wanneer je wilt leren musiceren. Wij geven lessen aan kinderen en volwassenen op de klarinet en de blokfluit, we coachen ensembles en we begeleiden hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

 
muziek op maat zuidhorn marianne heeres
 
 
 

Marianne Heeres

Achtergrond & Opleiding
 
marianne heeres muziek docent muziek op maat zuidhorn

Ik ben Marianne Heeres, breed geschoold musicus en gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen, ensemble leiding en lesgeven aan meer- en hoogbegaafde kinderen.

 
 
 

MUZIEK OP MAAT ZUIDHORN

In 2008 richtte ik ‘Muziek op Maat’ op met het doel om op een nieuwe, creatieve manier muzieklessen te kunnen bieden aan jonge kinderen. Ik ontwikkelde daarvoor de succesvolle en speelse beginnerscursus Blokfluitland.

 

LEKU OP MAAT

Op dit moment blijkt een flink deel van de jonge leerlingen die ik lesgeef meer- of hoogbegaafd te zijn. Omdat ik zelf ook hoogbegaafde kinderen heb, herkende ik bij mijn leerlingen de problemen waar deze kinderen mee worstelen.

 

HOOG- EN MEERBEGAAFDE KINDEREN

Om hoog- en meerbegaafde kinderen beter te kunnen begeleiden besloot ik dit seizoen de studie tot Zelfstandig Talentbegeleider bij Novilo (Utrecht) te volgen.

 

VOLWASSENEN EN SENIOREN

In de loop der jaren ben ik bij ‘Stichting Ars Musica – Muziek en meer’ en Kunstencentrum ‘In de Klinker’ steeds meer les aan volwassenen en senioren gaan geven. Ook deze doelgroep blijkt zeer dankbaar te zijn om mee te werken. Deze mensen zijn vrijwel altijd heel gemotiveerd en enthousiast om iets nieuws te leren!

 

MUZIEK- EN ENSEMBE LESSEN

Op dit moment geef ik muziek- en ensemble-lessen aan kinderen, volwassenen en senioren.

Ik werk in mijn privépraktijk Muziek op Maat, bij Stichting Ars Musica Friesland en bij Kunstencentrum In de Klinker.

Andere werkervaringen deed ik op door muziekles te geven op verschillende muziekscholen in Groningen en Friesland.

Ik was senior docent om een raamleerplan te schrijven voor een muziekschool en deze te implementeren. En ik was muziekconsulent om leerkrachten in het basisonderwijs te ondersteunen bij het geven van muziekles.

 

MUZIKALE OPLEIDING EN ERVARING

Mijn muzikale opleiding volgde ik in Groningen, Utrecht en Amsterdam.

  • Blokfluit - Prins Claus Conservatorium (1995)

  • Muziekwetenschap – Universiteit Utrecht (1999)

  • Opleiding tot docent Algemene Muzikale Vorming – Conservatorium Amsterdam (2001)

Werkervaring deed ik op door les te geven in mijn eigen privépraktijk en op muziekscholen. Ik begeleidde leerkrachten in het basisonderwijs bij het geven van muziekles, en ik coach en begeleid ensembles.

 
 

Izebrand de Boer

Achtergrond & Opleiding
 
muziek op maat zuidhorn izebrand de boer klarinet docent

Mijn naam is Izebrand de Boer. Ik ben klarinettist en musicus in hart en nieren.
Mijn hart ligt zowel bij de klassieke muziek (kamermuziek en orkest) als bij andere stijlen (jazz, klezmer en balkanmuziek).

 
 
 

KLARINETIST

Ik speel esklarinet, bes- en a-klarinet, basklarinet en altsaxofoon. Vanaf mijn studie musiceerde ik veel en graag in orkesten, zoals het Noord-Nederlands Orkest, Filharmonie Noord en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

 

SPELEN EN LESGEVEN

Verder speel ik graag kamermuziek. Ik was klarinettist in het kamermuziekensemble Nova Zembla en de Big Band Dutch Palladium Orchestra. Sinds 1988 geef ik les bij Kunstbedrijven Westerkwartier (voorheen Muziekschool Westerkwartier).

 

MUZIKALE OPLEIDING EN ERVARING

Ik ben breed geschoold als klassiek musicus. Mijn studie als docerend en uitvoerend musicus volgde ik in Groningen bij Reinier Hoogerheyde (Prins Claus Conservatorium). In Amsterdam studeerde ik bij George Pieterson (Conservatorium van Amsterdam) en behaalde ik de aantekening kamermuziek.

 
 
 

Concerten

Samen Muziek Maken